top of page
heidi bewerkt_edited.jpg

Anke,

Vroedvrouw - Sociaal werker - Perinataal coach - Hormoontherapeut/Menopauzeconsulente 

Regio:

Kruibeke - Bazel- Rupelmonde - Steendorp - Temse - Linkeroever - Zwijndrecht - Haasdonk  - Hingene - Wintam 

Over Anke

Ik ben een vroedvrouw met een hart voor mensen. De combinatie met mijn diploma als sociaal werker maakt me extra aandachtig voor de psychosociale impact van zwangerschap en geboorte. Beide zijn mooie gebeurtenissen, maar kunnen soms ook turbulent zijn. Met al je twijfels en onzekerheden kan je dus ook bij mij terecht.  Daarnaast is, als mama van twee (Nando en Isabella), de wondere wereld van het beginnende ouderschap geen onbekende meer voor mij.

 

​Als vroedvrouw aan huis probeer ik je houvast te zijn tijdens de zwangerschap en kraamtijd. De medicalisering neemt steeds meer toe waarbij vele adviezen/tips op je afkomen. Ik sta je bij tijdens jullie zwangerschap en kraamtijd zodat jullie kunnen bewust en goed geïnformeerd beslissingen kunnen maken.

​Naast mijn begeleidingen aan huis werk ik nog als vroedvrouw bij het ECK De Kraamvogel te Antwerpen. Met de steun van  dit topteam blijf ik op de hoogte van de laatste nieuwtjes in de geboortewereld en geef ik regelmatig vormingen/gastcolleges.  

Tenslotte heb ik als vroedvrouw ook een warm hart en veel respect voor zwangere vrouwen/jonge mama's die in gebieden wonen waar "goede zorg" niet altijd vanzelfsprekend is.  Sinds mijn buitenlandse stage in Gambia is mijn interesse voor de 'verloskunde over de grenzen heen' enkel gegroeid en steun daarom kleine internationale projecten om deze passie vorm te geven.

Je kan beroep doen op mij voor: 

Preconceptie consult 

Fertiliteitsconsult (o.a. PCOS en endometriose)

Zwangerschapsbegeleiding (incl. zwangerschapsvaststelling)

Suikertest

Vroedvrouw aan huis na de geboorte

Als het even moeilijk loopt

Begeleiding borstvoeding 

Anticonceptie consult

Workshop: "Bewust bevallen"

individuele workshop

Contact

+32 485 40 22 84

bottom of page