top of page

Vrouwelijke gezondheid

Vrouwen zijn geweldig. Ze kunnen multitasken, empathisch zijn, creatief zijn, leiding geven en nog veel meer. Maar om al die dingen te kunnen doen, hebben ze ook een goede gezondheid nodig. En dat is niet altijd vanzelfsprekend. Vrouwen hebben namelijk een complexe anatomie en hormoonhuishouding die specifieke zorg en aandacht vereist. Daarom is het belangrijk dat vrouwen goed geïnformeerd zijn over hun eigen lichaam en zich bij mogelijke problemen goed laten begeleiden.


 

Menstratieklachten

PCOS /endometriose

Pre ovarieel falen (bij oncologische behandelingen)

Borst- en baarmoederkanker

Seksualiteit

De late vruchtbare fase

Menopauze

vagina.jpg

Bovenstaande topics zijn helaas nog vaak taboe terwijl ze wel een groot deel van ons leven beïnvloeden. Wist je bijvoorbeeld dat één op de tien vrouwen PCOS heeft, een aandoening die de eierstokken aantast en de vruchtbaarheid kan verminderen? Of dat vrouwen meer kans hebben op migraine dan mannen? Of dat anticonceptie niet alleen invloed heeft op de zwangerschapspreventie, maar ook op de mentale, fysieke en seksuele gezondheid van vrouwen? Blijf niet met je vragen of klachten zitten en onderneem actie.

 

Daarom is het essentieel dat vrouwen toegang hebben tot betrouwbare informatie over hun gezondheid, die aangepast is aan hun levensfase en behoeften. Vrouwelijke gezondheid is geen bijzaak.  Wees trots op je lichaam, luister ernaar en verzorg het goed. 

Vroedvrouw Anke

Anke

Consulten zijn zowel live als online mogelijk.

Kostprijs: €60/uur (eigen bijdrage)

bottom of page