top of page

Workshop 'bewust bevallen'

Welkom bij onze workshop ‘Bewust Bevallen’. Deze sessie is bedoeld voor aanstaande ouders die zich uitgebreid willen voorbereiden op de geboorte van hun kindje. We behandelen diverse onderwerpen om je te helpen een kalme en positieve bevalling te ervaren.

Wat zijn weeën?

We leggen uit wat weeën zijn, welke verschillende soorten er bestaan en hoe je ze kan herkennen.

 

Wat gebeurt er tijdens een arbeid en bevalling?

We geven een gedetailleerde uitleg van het bevallingsproces, zodat je weet wat je kunt verwachten en hoe je lichaam werkt tijdens de geboorte. Een aantal vragen waar we bij stilstaan zijn : Hoe werkt ontsluiting? Wanneer moet ik naar het ziekenhuis gaan? Wanneer moet ik contact opnemen met mijn vroedvrouw? …

 

Hormonen tijdens de arbeid en bevalling

We bespreken de rol van hormonen zoals oxytocine en endorfine, en hoe je hun productie kunt stimuleren om de bevalling te ondersteunen en pijn te verminderen.

 

Het bekken

We bespreken de anatomie van het bekken en hoe je beweging en positie kunt gebruiken om de bevalling te vergemakkelijken.

 

Bevallingshoudingen

We bespreken verschillende bevallingshoudingen en helpen je ontdekken welke het meest comfortabel en effectief voor jou zijn.

 

Natuurlijke pijnstilling

We bekijken uitgebreid de verschillende vormen van natuurlijke pijnstilling, zoals ademhalingstechnieken, warm water, massage, beweging, …

workshop bevallen

Doorheen de workshop gaan we ook effectief aan de slag met tal van praktische oefeningen. We proberen arbeids- en bevallingshoudingen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, Rebozo (geweven doek die zijn oorsprong vindt in Mexico), massage en nog veel meer! Deze workshop geeft je de kennis en technieken voor een bewuste en positieve bevallingservaring. We kijken ernaar uit om je te begeleiden in deze bijzondere ervaring!

 

Praktisch:

Deze workshop gaat door op de praktijk (Rupelmondestraat 100B te​ ​9150 Bazel) en duurt ongeveer 2u30 min. De workshop start om 19u en jullie zijn welkom vanaf 18u30. We ronden de workshop af rond 21u00 aansluitend zijn er 30 min tijd voorzien voor vragen. Neem voor deze workshop gerust je partner of een persoon naar keuze mee. Per workshop kunnen er zich maximaal 5 koppels inschrijven. Wees er dus snel bij!

 

Inschrijven kan hier.

Data workshops:

03/07/2024 – 19u00 - 21u30 

11/12/2024 – 19u00 - 21u30

Vroedvrouw Anke
Vroedvrouw Zoe

Lesgevers

Anke & Zoé

Deze workshop gaat door in groep op de praktijk. 

Kostprijs: €50/koppel (eigen bijdrage)

bottom of page