top of page

Vroedvrouw aan huis na de geboorte

Na jouw bevalling wordt er ondersteuning aangeboden bij de zorg voor jou en de baby. Na het ontslag in het ziekenhuis komen we binnen de 24 u langs. Dit zowel na een kort ziekenhuisverblijf als na een standaard ziekenhuisverblijf. Dagelijks tot en met de vijfde dag na de bevalling.

 

Tijdens deze huisbezoeken controleren we mama (bloeddruk, bloedverlies, baarmoeder, wondheling/hechting, zorg na keizersnede, welbevinden,...) en baby (hielprik, gewicht, lengte, navel, slapen, huilen,...)  en is er ruimte voor tips en ondersteuning bij mogelijke ongemakken.

 

We begeleiden jullie graag bij het geven van borstvoeding, maar ook als je voor flesvoeding kiest, helpen we je graag op weg. Na dag vijf plannen we de huisbezoeken samen in naar jullie noden en de medische noden.

Na de geboorte kan je tot één jaar na de bevalling beroep doen op een vroedvrouw. Indien nodig, kunnen we nog meer langskomen op voorschrift van een arts. Maak dus gerust een afspraak als je graag nog eens het gewichtje van de baby wil controleren, vragen hebt over anticonceptie, wil starten met vaste voeding, terug aan het werk gaat, ...

Vroedvrouw aan huis
Poldervroedvrouwen

Contact

Voor moeder-baby zorg kan je beroep doen op alle vroedvrouwen. 

bottom of page