top of page
Afbeelding van WhatsApp op 2024-04-07 om 20.30.55_dbfdd4c9.jpg

Marieke,

Vroedvrouw - Verpleegkundige - Wondzorgexpert 

Regio:

Linkeroever - Zwijndrecht - Meerdonk - St-Gillis-Waas - Kieldrecht - Doel -Kallo - Vrasene - Verrebroek

Over Marieke

Sinds 2016 werk ik met veel enthousiasme als vroedvrouw. In dat jaar deed ik ervaring op in het verloskwartier in het CHA-ziekenhuis te Portimão, Portugal. Opname en begeleiding van de zwangere dames, bevallingen mee mogen leiden, de eerste zorgen voor de pasgeboren baby’tjes, de nazorgen,… Hoe geweldig was dat!

Na mijn opleiding vroedkunde besloot ik nog een extra academiejaar verpleegkunde te gaan bijstuderen. Om dan als zelfstandig thuisverpleegkundige aan de slag te gaan. Het was dan ook voor de hand liggend de thuiszorg te combineren met de vroedkunde. Ondertussen ben ik dus al enkele jaren werkzaam als zelfstandig vroedvrouw en verpleegkundige aan huis. Wat heerlijk is!

Ik ben daarnaast ook referentieverpleegkundige in de wondzorg, wat in de praktijk wil zeggen dat wonden geen geheimen hebben voor mij. Maar ook andere domeinen zoals diabetes, compressietherapie, stomazorgen, inspuitingen en zoveel meer vallen onder mijn kunnen. Alsook bloedafnames en staalafnames worden door mij geregeld uitgevoerd. Hiervoor werk ik samen met verschillende huisartsen en labo’s.


​Ik probeer om op een zo laagdrempel mogelijke manier te werken. Samen te kijken naar de noden en de wensen. En zo mee de steunpilaar te zijn in alles wat er voor de jonge ouders gebeurd, van conceptie tot 1 jarige bestaan van hun kindje. 

Je kan beroep doen op mij voor: 

Zwangerschapsbegeleiding (incl. zwangerschapsvaststelling)

Suikertest

Vroedvrouw aan huis na de geboorte (specialisatie wondzorg)

Begeleiding borstvoeding 

Workshop: "EHBB"

Individuele workshop

Contact

+32 476 58 55 50

bottom of page